“Τεχνολογικές επιλογές για τον επισιτισμό 10 δισεκατομμυρίων ανθρώπων”

0

Τίτλος: “Τεχνολογικές επιλογές για τον επισιτισμό 10 δισεκατομμυρίων ανθρώπων”

Επιλογές για βιώσιμη διατροφή και γεωργία στην ΕΕ : συνοπτική συγκεφαλαιωτική έκθεση

Σύνταξη: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γενική Διεύθυνση Εσωτερικών Πολιτικών της Ένωσης

Εκδόσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης

Άδεια διανομής: Ελεύθερη αναπαραγωγή (με αναφορά της πηγής)

ISBN 978-92-823-5436-0

Σελίδες: 44  //  Έτος έκδοσης: 2013

 

✔ Κατεβάστε το e-book:

PDF

 

✔ Περιγραφή:

Πώς πρέπει να ανταποκριθεί η Ευρώπη στην αυξημένη ζήτηση για επισιτιστικά και γεωργικά συστήματα ως αποτέλεσμα της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού, της μεταβαλλόμενης διατροφής και των ανταγωνιστικών απαιτήσεων για γεωργική γη; Η παρούσα έκθεση παρέχει μια άποψη για τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν ρόλο στην αντιμετώπιση των εν λόγω προκλήσεων κατά τις προσεχείς δεκαετίες και αναφέρει ορισμένες επιλογές που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Επικεντρώνεται σε επιλογές για την αύξηση της γεωργικής παραγωγικότητας με ταυτόχρονη προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και μείωση των εκπομπών από τη γεωργία, στα μέσα για την αντιστροφή της συνεχούς απώλειας της βιοποικιλότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, στους τρόπους για την επίτευξη ενός πιο αποδοτικού από πλευράς πόρων τομέα τροφίμων, και στις επιλογές για τη χρησιμοποίηση αποβλήτων και υπολειμμάτων προκειμένου να εκπληρωθούν οι ανάγκες βιοϋλικών και βιοενέργειας με βιώσιμο τρόπο.

Συνοψίζει αναλύσεις και αποτελέσματα πέντε εκπονημένων μελετών, λαμβάνοντας υπόψη τη σημερινή κατάσταση και τις σημαντικές εξελίξεις που διαφαίνονται με ορίζοντα το 2050. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέπτυξε σε μεγάλο βαθμό κοινές περιβαλλοντικές και γεωργικές πολιτικές, καθώς και μια πρόσφατα μεταρρυθμισμένη Κοινή Γεωργική Πολιτική με μεγαλύτερη έμφαση στο περιβάλλον και την καινοτομία, παρέχοντας στα κράτη μέλη την ευκαιρία να δρομολογήσουν μια αλλαγή κατεύθυνσης. Ταυτόχρονα, υφίστανται μείζονες προκλήσεις όσον αφορά την αύξηση της παραγωγικότητας με κατάλληλο τρόπο και τον περιορισμό των ζημιών που προκαλούνται στους ευρωπαϊκούς γεωργικούς και φυσικούς πόρους και στη βιοποικιλότητα. Είναι σημαντικό η Ευρώπη να παράγει περισσότερα προϊόντα με λιγότερα μέσα και να μειώσει τη σπατάλη.

 

[ Πηγή: European Union Bookshop ]

 

Comments are closed.