“Προσθετική αποκατάσταση με κινητές μερικές οδοντοστοιχίες”

0

prosthetikh-apokatastash-me-kinhtes-merikes-odontostoixiesΤίτλος: “Προσθετική αποκατάσταση με κινητές μερικές οδοντοστοιχίες”

Συγγραφείς: Ελένη Κωτσιομύτη, Ιωάννης Εμμανουήλ, Αργύριος Πισιώτης

Είδος: Σύγγραμμα

Έκδοση: Κάλλιπος, Ανοικτές Ακαδημαϊκές Εκδόσεις

Άδεια διανομής: Creative Commons BY-NC-ND (Αναφορά δημιουργού – Μη εμπορική χρήση – Όχι παράγωγα έργα)

ISBN 978-960-603-243-1

Σελίδες: 274 // Έτος έκδοσης: 2015

 

✔ Κατεβάστε το e-book επιλέγοντας μορφότυπο:

PDF ePub

 

✔ Περιγραφή:

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους προπτυχιακούς φοιτητές Οδοντιατρικής ως βασικό εκπαιδευτικό βοήθημα για το μάθημα ‘Μερικές Οδοντοστοιχίες ΙΙ’, στα πλαίσια της διδασκαλίας τους στο γνωστικό αντικείμενο της Κινητής Προσθετικής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους προπτυχιακούς φοιτητές Οδοντιατρικής και Οδοντικής Τεχνολογίας που διδάσκονται μαθήματα σχετικά με το αντικείμενο των μερικών οδοντοστοιχιών, όπως τα μαθήματα ‘Μερικές Οδοντοστοιχίες Ι’ και ‘Σύνθετες Προσθετικές Αποκαταστάσεις’, του Οδοντιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ, καθώς και από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές. Θα είναι επιπλέον χρήσιμο για πτυχιούχους οδοντιάτρους και οδοντοτεχνίτες, για επικαιροποίηση των γνώσεών τους σχετικά με τα υλικά και τις τεχνικές, το σχεδιασμό της αποκατάστασης και γενικότερα τις αρχές διαχείρισης του μερικά νωδού ασθενή.

Στόχος του βιβλίου είναι να εφοδιάσει τον αναγνώστη με συστηματική γνώση για παροχή φροντίδας στον μερικά νωδό ασθενή, εναρμονισμένη με την επιστημονική τεκμηρίωση και τη σύγχρονη ασθενοκεντρική θεώρηση, καθώς και να περιγράψει ένα ολοκληρωμένο και συστηματικό πρωτόκολλο αποκατάστασης.

Έπειτα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή της αποκατάστασης με μερικές οδοντοστοιχίες περιγράφονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μερικά νωδού ατόμου, οι άξονες για την προσέγγισή του και τα κριτήρια του προσθετικού σχεδιασμού. Στη συνέχεια αναπτύσσονται τα αλληλοδιάδοχα κλινικά και εργαστηριακά στάδια της κατασκευής της μερικής οδοντοστοιχίας διαρθρωμένα σε τρεις μεγάλες ενότητες (διάγνωση / σχεδίαση, προετοιμασία στόματος /αποτύπωση, κατασκευή της μερικής οδοντοστοιχίας). Τέλος, παρουσιάζονται τα δεδομένα σχετικά με την πρόγνωση των μερικών οδοντοστοιχιών, τις πιθανές βιολογικές και τεχνικές επιπλοκές, την αποδοχή από τους χρήστες και τη διατήρηση του αποτελέσματος.

 

[ Πηγή: https://repository.kallipos.gr ]

 

Comments are closed.