«Ακουστικός Σχεδιασμός Αιθουσών Ακροατηρίου»

0

akoustikos-sxediasmos-aithoyswn-akroathrioyΤίτλος: «Ακουστικός Σχεδιασμός Αιθουσών Ακροατηρίου»

Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Σωτηροπούλου

Είδος: Σύγγραμμα

Έκδοση: Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών

Άδεια διανομής: Creative Commons BY-NC-ND (Αναφορά δημιουργού – Μη εμπορική χρήση – Όχι παράγωγα έργα)

ISBN 978-960-603-167-0

Σελίδες: 216  //  Έτος έκδοσης: 2015

 

 

✔ Κατεβάστε το e-book επιλέγοντας μορφότυπο:

PDF ePub

 

✔ Περιγραφή:

Μολονότι ο ήχος σα φυσικό φαινόμενο υπήρξε το αντικείμενο μελέτης ήδη από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων κλασσικών, η εφαρμογή αυτή της γνώσης στο σχεδιασμό χώρων ακρόασης έγινε αντικείμενο επιστημονικής έρευνας μόλις στο τέλος του περασμένου αιώνα. Ακριβώς τότε που η ανάγκη για αναθεώρηση των κλασσικών μορφών της αρχιτεκτονικής υπαγορευμένη από το μοντέρνο κίνημα, προετοίμαζε το αρχιτέκτονα να καλωσορίσει τη γνώση και να αποχαιρετήσει πρόθυμα την πεπατημένη οδό, ήτοι την μέθοδο της αντιγραφής αιθουσών του παρελθόντος.

Ο σκοπός του παρόντος συγγράμματος είναι να λάβουμε υπόψη τις αρχές σύμφωνα με τις οποίες ο ήχος συμπεριφέρεται στον αρχιτεκτονικό χώρο, να ερμηνεύσουμε την ακουστική ποιότητα στο χώρο όπως την αντιλαμβάνεται ο ακροατής με γνώμονα αυτή τη συμπεριφορά και τέλος να εμβαθύνουμε στην εφαρμογή αυτής της γνώσης στο σχεδιασμό αιθουσών συναυλιών, λυρικών θεάτρων κλπ.

Η ύλη του συγγράμματος δομείται γύρω από έξι πυρήνες και προσεγγίζεται μέσα από μια σειρά εικόνων και παραδειγμάτων που ακολουθούν, έτσι ώστε να γίνει η ακουστική όσο γίνεται πιο εποπτική.

 • Ο πρώτος πυρήνας είναι εισαγωγικός και ανατρέχει σε μερικά βασικά σημεία που αφορούν στο φυσικό φαινόμενο του ήχου και στην αντίληψη αυτού.
 • Ο δεύτερος, μας εισάγει στον τρόπο που ο ήχος συμπεριφέρεται στον κλειστό χώρο και στις απαντήσεις κλειδιά που δίνει ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ενόψει τις συμπεριφοράς αυτής.
 • Ο τρίτος πυρήνας μας εισάγει στις αρχές σχεδιασμού μιας σύγχρονης αίθουσας για ομιλία, με στόχο να πορεύσουμε, ηνιοχώντας τη γνώση προς την “Επίδαυρο” του μέλλοντος.
 • Μια ξενάγηση στο μαγικό κόσμο του τεχνολογικού μας πολιτισμού κάνει ο τέταρτος πυρήνας με στόχο να μας μυήσει στις αρχές σχεδιασμού των σύγχρονων αιθουσών συναυλιών, λυρικών θεάτρων κλπ.
 • Ο πέμπτος πυρήνας θα μας μυήσει στο μυθικό κόσμο της συνολικής μεταβλητότητας του κελύφους ενός χώρου με υπερσύγχρονες τεχνολογίες.
 • Τέλος, την καλπάζουσα εισβολή της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας στο χώρο της αρχιτεκτονικής, πραγματεύεται ο έκτος πυρήνας.

 

[ Πηγή: https://repository.kallipos.gr ]

 

✔ Σχετικά βιβλία:
«Εισαγωγή στην Ιστορία και Αρχαιολογία της Εγγύς Ανατολής»... Τίτλος: "Εισαγωγή στην Ιστορία και Αρχαιολογία της Εγγύς Ανατολής" Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Κοπανιάς Είδος: Σύγγραμμα Έκδοση: Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών Άδεια διανομής: Creative Commons BY-NC-ND (Αναφορά δημιουργού - Μη εμπορική χρήση - Όχι παράγωγα έργα) ISBN 978-960-603-037...
«Δομική Φυσική και Αρχές Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Κτιρίων»... Τίτλος: "Δομική Φυσική και Αρχές Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Κτιρίων" Συγγραφέας: Νικόλαος Παπαμανώλης Είδος: Σύγγραμμα Έκδοση: Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών Άδεια διανομής: Creative Commons BY-NC-ND (Αναφορά δημιουργού - Μη εμπορική χρήση - Όχι παράγωγα έργα) ISBN 978-960-603-07...
«Οργανισμός/επιχείρηση και Ψυχολογία της Εργασίας»... Τίτλος: : "Οργανισμός/επιχείρηση και Ψυχολογία της Εργασίας" Συγγραφείς: Εύη Μακρή-Μπότσαρη Είδος: Σύγγραμμα Έκδοση: Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) Άδεια διανομής: Ελεύθερη διάθεση ISBN 9789606749155 Σελίδες: 28 Έτος έκδοσης: 2008   ✔ ...
«Τεχνολογίες συγγραφής και διαχείρισης πολυμέσων»... Τίτλος: "Τεχνολογίες συγγραφής και διαχείρισης πολυμέσων" - Τεχνικές μη γραμμικής αφήγησης στα νέα ψηφιακά μέσα Συγγραφέας: Χαράλαμπος Δημούλας Είδος: Σύγγραμμα Έκδοση: Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών Άδεια διανομής: Creative Commons BY-NC-ND (Αναφορά δημιουργού - Μη εμπορική χρήση -...
✔ Μοιραστείτε το:
 •  
 •  
 •   
 •  
 •  
 •  

Comments are closed.