«Ο γίγαντας που δεν είχε μέσα του καρδιά» – Παραμύθι από τη Νορβηγία (4+) [✩audio-book]

0

Τίτλος: «Ο γίγαντας που δεν είχε μέσα του καρδιά»

Παραμύθι από τη Νορβηγική παράδοση

Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός

Είδος: Παιδική λογοτεχνία

Παραγωγή: Παραμυθόφωνο

Διάρκεια  13:45

Έτος: 2020

 

✔ Ακούστε το ηχητικό βιβλίο:

 

✔ Περιγραφή:

Το παραμύθι «Ο γίγαντας που δεν είχε μέσα του καρδιά» είναι ένα παραμύθι με χιούμορ και τόλμη, που εξυμνεί την αδελφική αγάπη και την αγάπη του γιου προς τον πατέρα. Ο μικρότερος γιος του βασιλιά της Νορβηγίας ξεκινά ένα ταξίδι για να βρει τα έξι χαμένα του αδέλφια. Στον δρόμο βοηθά έναν αετό, έναν σολομό και έναν λύκο. Θα του ανταποδώσουν το καλό που τους κάνει και θα τον βοηθήσουν να βρει την καρδιά του γίγαντα, να ξεπετρώσει τα αδέλφια του και τις βασιλοπούλες τους, και να ελευθερώσει τη βασιλοπούλα που κρατά αιχμάλωτη ο γίγαντας. Η όμορφη και έξυπνη βασιλοπούλα καταστρώνει ένα αστείο σχέδιο για να ξεγελάσουν τον γίγαντα, και ο λύκος καθοδηγεί τον πρίγκιπα μέχρι το τέλος.

Το παραμύθι «Ο γίγαντας που δεν είχε μέσα του καρδιά» είναι ένα παραμύθι από τη Νορβηγία με τίτλο στη νορβηγική γλώσσα “Risen som ikke hadde noe hjerte på seg”. Το κατέγραψαν οι νορβηγοί Peter Christen Asbjørnsen (1812-1885) και Jørgen Engebretsen Moe (1813-1882) και το εξέδωσαν στη συλλογή τους “Norske folkeeventyr” (Norwegian folktales) που ξεκίνησε το 1841. Ο Sir George Webbe Dasent μετέφρασε πρώτος τα παραμύθια των Asbjornsen & Moe από τη νορβηγική γλώσσα στα αγγλικά και τα εξέδωσε στη συλλογή “Popular tales from the Norse” το 1859. Σε αυτό το παραμύθι έδωσε τον τίτλο “The Giant Who Had No Heart in His Body” και έτσι διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Η ελεύθερη απόδοσή μας στην ελληνική γλώσσα «Ο γίγαντας που δεν είχε μέσα του καρδιά» βασίζεται στη μετάφραση του Dasent.

Διαμορφώθηκε ειδικά για το «Παραμυθόφωνο» και τη συνεργασία με τη Νορβηγική Πρεσβεία στην Αθήνα. Η έρευνα και η επιμέλεια έγινε από τη Μαρία Βλαχάκη. Η αφήγηση έγινε από τον Γιώργο Ευγενικό. Η μουσικός Μάρα Καίσαρη δημιούργησε πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις ειδικά για το «Παραμυθόφωνο». Ο νέος καλλιτέχνης Γρηγόρης Σολιδάκης δημιούργησε το εικαστικό έργο με τον γίγαντα.

 

[ Πηγή: https://paramythofono.blogspot.com ]

 

Comments are closed.