✩ Η Ιταλία διαθέτει ελεύθερα online 200.000 διάσημα και κλασικά τραγούδια της

0

Το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας μόλις διέθεσε online δωρεάν χιλιάδες ιταλικά τραγούδια που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο αιώνα.

Στο canzoneitaliana.it θα βρείτε περίπου 200.000 κομμάτια διαθέσιμα για streaming μετά την παραχώρηση του Κεντρικού Ινστιτούτου Ήχου και Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς της Ιταλίας, ICBSA.

Ο κατάλογος καλύπτει την ιταλική μουσική από το 1900 έως το 2000 και χωρίζεται χρονολογικά, γεωγραφικά και θεματικά.   Μπορείτε να αναζητήσετε παραδοσιακά τραγούδια από κάθε μία από τις περιοχές της Ιταλίας, να εξερευνήσετε τραγούδια από το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, να εντοπίσετε τις ιταλικές επιτυχίες που χρησιμοποιούνται σε κινηματογραφικές ταινίες ή να επιλέξετε από το αρχείο του φεστιβάλ του Σαν Ρέμο.

Κάθε τμήμα συνοδεύεται από ιστορικό και μουσικό πλαίσιο, διαθέσιμο σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες.   Σύμφωνα με το Υπουργείο ο κατάλογος θα εμπλουτιστεί περαιτέρω καθώς επιπλέον 5.000 τραγούδια θα προστίθενται κάθε μήνα.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει ιταλική ντίσκο, κλασική μουσική, φολκλόρ αλλά και τραγούδια της Mina, του Αντρεά Μποτσέλι, αλλά ακόμη και Παβαρότι.

 

[ Πηγή: www.lifo.gr ]

 

✔ Σχετικά βιβλία:
Κάλεσμα για διοργάνωση μεταφραστικού μαραθώνιου (editathon) τoυ Moodle... Η ελληνική μετάφραση του Μοοdle βρίσκεται μόλις στο 59%  και σε αρκετά σημεία χρειάζονται και διορθώσεις της υπάρχουσας μετάφρασης. H πλειοψηφία των  χρηστών στην Ελλάδα χρησιμοποιεί το Moodle στα ελληνικά. Για να συμπληρωθεί η μετάφραση  του Moodle θα οργανώσουμε με την συνεργασία σας editathon μετάφραση...
«Το τετράδιο της Wikipedia» – Σύντομος οδηγός συγγραφής άρθρων... Τίτλος: "Το τετράδιο της Wikipedia" - Σύντομος οδηγός συγγραφής άρθρων Είδος: Εγχειρίδιο - Οδηγός χρήσης Άδεια διανομής: Creative Commons BY-SA (Αναφορά πηγής - Παρόμοια διανομή) Σελίδες: 32         ✔ Κατεβάστε το e-book:   PDF   ✔ Περιγραφή: Η αξιο...
✔ Μοιραστείτε το:
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.