✩ «1.000 microπράγματα που μπορούν να βελτιώσουν το σχολείο» – Στείλτε τις ιδέες σας!

0

Σκοπός είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες «απλές» ιδέες που έχουν, έστω και μικρή, θετική επίδραση σε όλες τις διαστάσεις του σχολείου: στην εκπαιδευτική διαδικασία, στον χώρο, τη νοοτροπία… οπουδήποτε!

Ως “απλές” ιδέες νοούνται όσες δεν απαιτούν χρήματα για υλοποίηση, πολύ χρόνο, εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, εγκρίσεις από το Υπουργείο, κλπ. Μπορεί να αφορούν κάποιο μάθημα, αλλά να είναι ακόμα κι ένα καρφί στον τοίχο που κάθε μέρα όσοι θέλουν κρεμάνε τη ζωγραφιά της ημέρας ή ένας καθρέφτης με ζωγραφισμένο ένα τεράστιο χαμόγελο που όταν κοιτάζεσαι προσπαθείς να το μιμηθείς.

Οι ιδέες συγκεντρώνονται μέσα από μια απλή φόρμα και μπορούν να κατατίθενται επώνυμα, ανώνυμα ή με ψευδώνυμο

Το έγγραφο είναι κάτι σαν ένα κοινόχρηστο σημειωματάριο ιδεών (γιατί οι ιδέες, γεννούν ιδέες) και αποτελεί ”έργο σε εξέλιξη” (work in progress). Θα ανανεώνεται και θα βελτιώνεται όσο πιο συχνά γίνεται. Με βάση το περιεχόμενο των ιδεών, σταδιακά θα γίνεται (καλύτερη) οργάνωση και θα μεταβάλλεται ο τρόπος παρουσίασης, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ευανάγνωστο και εύχρηστο. Τίποτα δεν είναι προαποφασισμένο ή αμετάβλητο. Τα microπράγματα ῥεῖ.

Η βασική ιδέα είναι ότι καθεμία πρόταση είναι μια σταγόνα που έχει ελάχιστο αντίκτυπο στο σχολείο, αλλά 1.000 μαζί μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά.

Σημαντικό: το 1.000 είναι απλώς ένας πρώτος στόχος.

Επιμέλεια: Δημήτρης Γραμμένος

 

  Δείτε τις ιδέες έως τώρα    Στείλτε τη δική σας ιδέα

Γίνετε μέλος στην ομάδα «1.000 microπράγματα» στο Facebook >>

 

Comments are closed.