“Πληροφοριακά Συστήματα στο Διαδίκτυο”

0

plhroforiaka-systhmata-sto-diadiktyoΤίτλος: “Πληροφοριακά Συστήματα στο Διαδίκτυο”

Συγγραφείς: Χρήστος Δουληγέρης, Σαράντης Μητρόπουλος

Είδος: Σύγγραμμα

Έκδοση: Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών

Άδεια διανομής: Creative Commons BY-NC-ND (Αναφορά δημιουργού – Μη εμπορική χρήση – Όχι παράγωγα έργα)

ISBN 978-960-603-066-6

Σελίδες: 297  //  Έτος έκδοσης: 2015

 

✔ Κατεβάστε το e-book επιλέγοντας μορφότυπο:

PDF ePub

 

✔ Περιγραφή:

Το βιβλίο διαπραγματεύεται μια σειρά από σημαντικά μοντέρνα θέματα των Πληροφοριακών Συστημάτων στο Διαδίκτυο, και από επιχειρησιακή άποψη αλλά και από τεχνολογική. Από επιχειρησιακή άποψη εξετάζει τον ρόλο τους στις ενδοεπιχειρησιακές και δι-επιχειρησιακές λειτουργίες, τις κύριες εφαρμογές και τα λειτουργικά μοντέλα που πρέπει να ικανοποιούν. Κατόπιν εξετάζονται οι τεχνολογίες που τα επηρεάζουν καθώς και η αρχιτεκτονική τους.

Εν συνεχεία κάνουμε μία επισκόπηση των βασικών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στην μεριά του πελάτη , όπως HTML5, JSon, CSS και JQuery. Για την ανάπτυξη των Πληροφοριακών Συστημάτων βασιζόμαστε στη γλώσσα προγραμματισμού Java, εστιάζοντας στην τεχνολογία JSP/Servlets. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα παρουσιάζουμε μοντέρνες τεχνικές διαδικτυακού προγραμματισμού, τα web application frameworks, όπως πχ Struts, Spring, καθώς και την χρήση του Hibernate API για την σύνδεση με την βάση δεδομένων.

Κατόπιν ασχολούμαστε με την ασφάλεια των διαδικτυακών πληροφοριακών συστημάτων, διαστασιολογώντας τις κύριες παραμέτρους ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνει ο προγραμματιστής υπόψη. Μετά, παρουσιάζουμε τα web services και την σύνθεση μέσω κατάλληλων μοντέλων. H σύνθεση των Web Services είναι προστάδιο των υπηρεσιοστραφών αρχιτεκτονικών, οι οποίες αρχιτεκτονικές οδηγούν την διαλειτουργικότητα των συστημάτων των επιχειρήσεων.

Παρουσιάζεται εξέχον παράδειγμα υπηρεσιοστραφούς αρχιτεκτονικής, το Enterprise Service Bus (ESB). Εξετάζουμε την διείσδυση στα διαδικτυακά πληροφοριακά συστήματα των νέων τεχνολογιών ανάπτυξης εφαρμογών στο πλαίσιο έξυπνων συσκευών κινητής τηλεφωνίας και υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους (cloud computing). Εν κατακλείδι, συζητάμε την μεθοδολογία ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων στο Διαδίκτυο.

 

[ Πηγή: https://repository.kallipos.gr ]

 

Comments are closed.