Η ψηφιακή εποχή του βιβλίου στην ατζέντα της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης

0

Γράφει ο Παναγιώτης Κάπος //

[ Πηγή: Literature.gr ]

Ο κόσμος του βιβλίου παγκοσμίως βιώνει ραγδαίες αλλαγές λόγω της ψηφιακής επίδρασης. Συνεχώς, αναδύονται νέα εγχειρήματα που βασίζονται στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), στην ψηφιοποίηση και στο διαδίκτυο. Αναμφισβήτητα, ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς και σ’ ένα υβριδικό περιβάλλον όπου η σύζευξη του παραδοσιακού κόσμου με τον ψηφιακό δημιουργεί νέες προκλήσεις και προοπτικές σε ολόκληρη την αλυσίδα του βιβλίου.

-Εστιάζοντας στην ελληνική πραγματικότητα η ημερίδα ανέδειξε τις ψηφιακές προκλήσεις για το παρόν και το μέλλον του βιβλίου. Παρουσιάστηκε το ευρύτερο πλαίσιο του πεδίου σε παγκόσμιο και ελληνικό επίπεδο όπως και νέα ψηφιακά εγχειρήματα στους αναγνώστες και τους επαγγελματίες του βιβλίου με κορωνίδα το «Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο», την υπηρεσία δανεισμού εμπορικών ηλεκτρονικών βιβλίων (ebooks) που ανακοίνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και πρόκειται να λειτουργήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα. Τέλος, σε μια ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε εξετάστηκαν οι προκλήσεις της ψηφιακής μετάβασης του κλάδου.

1η Ενότητα: Αποτελεσματικό content marketing για εκδότες και εκδηλώσεις βιβλίου: Μια πρακτική εισαγωγή στην ψηφιακή πλατφόρμα EMMA

2η Ενότητα: Νέες ψηφιακές προσεγγίσεις στο βιβλίο: ψηφιακά εγχειρήματα και νέα ψηφιακά μοντέλα

3η Ενότητα: «Οι ψηφιακές προκλήσεις για το βιβλίο – συζήτηση»

 

[ Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα στο Literature.gr >> ]

 

Comments are closed.